Lomtalanítás a tanyán

Lomtalanításra várvaEz már igen, ezt szeretjük. A lomtalanítás nem sürgős, van hely bőven a válogatásra és a lomtalanítás összegén ugyan alkudoztak, de az esetleges fellelhető értékeket megtarthatjuk. Előzetesen biztos, hogy rengeteg szerszámot fogunk találni, melyek közül jó pár kisebb renoválás után tökéletesen használható. (Megjegyzem sokszor a régi szerszámok még mindig jobban teljesítenek mint új társaik.)

A lomtalanítással azonban nem ért véget megbízásunk; a takarításért, meszelésért, festésért és kisebb épületjavítási munkákért, valamint a kert rendbe tételéért már fix díjat kapunk.

Lomtalanítás után takarítunkMit fogunk tenni? Fontos a sorrend:

1., Szétválogatunk mindent halmokba.

2., A veszélyes hulladékot átvevő helyre visszük. A permetezőt és festékes ecseteket elnézve nem kevés lesz belőle.

3., Eldöntjük mi marad. (Eladásra lesz a telek, így kell némi berendezés, dekoráció.)

4., Eltesszük amit használhatónak, értékesíthetőnek vélünk és hívunk egy használt (bolha) piacos ismerőst és alkudozunk.

5., Szólunk a szomszédoknak, ha valamire szükségük van vigyék el.

Lomtalanítani6., Az újrahasznosítható anyagokból vélhetően kevés lesz, de lehetőség szerint szétválogatjuk és a megfelelő átvevő helyre szállítjuk őket.

7., Nos, a maradék szeméttel irány a szemétlerakó.

8., Javítunk, takarítunk, festünk, meszelünk.

9., Rendet rakunk, sőt némileg berendezünk, és segítünk eladni a tanyának becézett hétvégi telket.

Lomtalanításkori rejtekhelyekBár a lomtalanítás lényeges feladat, mégis nagy hangsúlyt fogunk fektetni arra, hogy a munka végeztével hogyan fog kinézni a telek és épületei, illetve azok belseje.