Teljeskörű lomtalanítás

Teljesen kiürítjük a helyiségeket és kitakarítunk.

Nagypál Dorottya - absolut glass recycling

Nagypál Dorottya – absolut glass recycling

A lomtalanítás nem a lomok elszállításáról szól. Sokszor egy -egy helyiség, vagy egy nagyobb terület teljes kiürítését jelenti. A tulajdonos természetesen az értékeket lomtalanítás előtt elviszi, értékesíti, de rengeteg újrahasznosítható, így értékkel bíró dolog marad még (melyeket egy hagyaték felvásárló sem visz el). A legfőbb cél, hogy szinte minden újra fel legyen használva. (Kivéve a veszélyes hulladékok, azok szakszerű megsemmisítéséről kell gondoskodnunk.)

Leginkább vidéki ingatlanok esetében igaz, hogy tulajdonosuk úgy ítéli meg még sok érték maradt. Ez valóban igaz, ám sajnos ez az érték pénzre nem váltható. Egy működő képes gáztűzhelyért 2.000 Ft -nál nem adnak többet, így annak értékesítése egyáltalán nem éri meg. (A vevőt meg kell találni, a szállítás költséges…)

Magyarországon jelenleg a fémért, papírért és fáért fizetnek (elfogadható összeget) mint újra hasznosítható anyagokért, de ezekért is csak akkor ha teljesen “tiszták”. (A kárpitozott bútor fém alkatrészekkel nem az.) A válogatott műanyagokat is átveszik, de értéke jelentéktelen, valamint az építési törmelék is elszállítható újrahasznosításra (zuzalék lesz), de jelenleg kevés az ilyen jellegű átvevő.

Amennyiben teljes körű lomtalanításra van szüksége (főleg családi ház gazdasági épületekkel), előzetesen felmérjük a terepet és egyedi árajánlatot adunk. A veszélyes hulladék növeli az árat, az értékesíthető anyagok csökkentik. Kalkulálnunk kell a lomtalanításhoz szükséges idővel és az elszállítandó mennyiséggel.