Lomtalanítás – kincsek

Pacsirta rádióEgy kis faluban jártunk, ahol értékesítés előtt kellett elvégezni a lomtalanítás számunkra izgalmas feladatát, majd a takarítást. A tulajdonos semmire nem tartott igényt.

A lomtalanítás a szokásos (talán kicsit lassú) folyamattal kezdődött; a szelektálással. A kis falusi ház lakrészéből szinte minden a szemétbe került, mert bár volt jó pár régi dísztárgy, azok egyenként nem képviseltek igazi értéket. Amiről úgy gondoltuk valakinek jó lehet azt az elszállításig egyszerűen kitettük a ház elé, jelezve hogy elvihető. A fa bútorokkal szintén így jártunk el, azt hamar el is vitték. (Tüzelő sosem árt ilyen helyen.) A vasat külön gyűjtöttük. Találtunk jó néhány régi gyógyszert, azokat egy külön dobozba helyeztük; mennek a gyógyszertárba.

kitüntetésA kamra a műhely és még a szinte üres padlás is rejtegetett pár érdekességet. Olyan dolgokat is találtunk, melyekről aztán a tulajdonost mégiscsak értesítenünk kellett, lévén személyesek. Ilyen volt két kitüntetés és egy kárpótlási jegy. Végül néhány tárgyat átvett tőlünk egy kereskedő. Az alábbiakban leírjuk mik ezek és milyen értéket képviseltek. Mindenki döntse el milyen szintig érdemes válogatni:

5 pengő lomtalanításból
– Károly érem: 500 Ft
– Szódásüveg: 700 Ft
– Pacsirta rádió: 4.000 Ft
– Szenes vasaló: 2.500 Ft
– Petróleum lámpa: 2.000 Ft
– 15 db könyv: 1.000 Ft

Összesen: 10.700 Ft

Ehhez jött a vasért kapott 8.700 Ft

szenes vasaló lomtalanításból

Petróleum lámpa
.

.

.

.

.

 

A lomtalanítás maga egy teljes napot vett igénybe, másnap takarítottunk.