Star Wars szemétből

Dark VaderGabriel Dishaw upcycle artist (továbbhasznosító művész) már a középiskolában elkezdett a szemétből alkotni: bement édesapja garázsába és elkezdett bütykölni. A főiskolán tanult 2D és 3D művészetet is, de maradt a 3D szobrászatnál.

C3PO Star Wars“Ami az egyik embernek szemét, az a másiknak kincs.” Gabriel folyamatosan járja az antik üzleteket és olyasmiket vásárol, amit józan ésszel már senki sem venne meg. Egy lomtalanítás is aranybánya lehet számára. Idejének nagy része kutatással telik. Kedvencei a kisebb gépek (Pl.: írógép, számítógép), melyekben sok alkatrész duplán is megtalálható, megkönnyítve a szimmetrikus tervezést.  Olyan elemekből születnek értékes alkotások, melyek más számára már haszontalanok.

Mac Vader - Star WarsMunkája során kedvenc témáiból alkot sorozatokat. Így születtek meg a Star Wars szobrok, melyek megdöbbentően jól néznek ki, és elsőre fel sem tűnik, hogy tulajdonképpen szemétből készültek. A sorozat folytatódik. (Elképzelem a művészt, ahogy egy lomtalanítás helyszínén Dart Wader alkatrészt keres.)

Gabriel Dishaw Az alkotások meg is vásárolhatóak: